We hebben de afgelopen tijd allemaal veel thuis gezeten, en ondanks een mooi aanbod aan online cursussen en workshops is er toch wel hier en daar het klad een beetje in geraakt… Om weer lekker in vorm te raken bied ik naast de wekelijkse lessen deze zomer tweewekelijks een themales aan waarin we wat verdieping op gaan zoeken met betrekking tot onderwerpen die in de les voorbij komen.

Aan de hand van een aantal leuke thema’s gaan we het grensgebied tussen burlesque en buikdans opzoeken. We werken aan thema’s en technieken die voor beide stijlen relevant zijn. De lessen zullen ruimte bieden om op je eigen manier en je eigen niveau te onderzoeken en experimenteren.

Als je mee wilt doen kun je je direct hier opgeven.

De thema’s:

15 juni, 21:00 -22:00
Props

Zowel in buikdans als in burlesque wordt veelvuldig gebruik gemaakt van allerlei verschillende attributen, oftewel ‘props’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwaarden, stokken, sluiers, waaiers, etc.
In deze themales gaan we spelen met hoe props iets toe kunnen voegen aan een act. Hoe gebruik je ze bijvoorbeeld om een beweging of houding te accentueren? Om juist een stukje spanning en mysterie te creëren door iets aan het oog te onttrekken? Hoe kun je props gebruiken om de sfeer of het verhaal van je dans te ondersteunen?
Tijdens de les zullen een aantal props beschikbaar zijn; zwaarden, stokken en sluiers, maar voel je vrij om je eigen favoriet mee te nemen!

29 juni, 21:00 -22:00
Floorwork

Omdat je tenslotte niet altijd maar hoeft te blijven staan gaan we deze keer werken aan vloerwerk. Door (een deel van) je dans op de vloer uit te voeren creëer je een extra dimensie, en kun je zowel in techniek als expressie werken aan je veelzijdigheid als danser.
Zowel in burlesque als in buikdans kennen we vloerwerk. In beide stijlen voegt het spanning toe aan de dans, en vraagt het de nodige power van de danser. We gaan in deze workshop kort werken aan mooi naar de grond komen en opstaan, en werken aan een scala aan houdingen en bewegingen die je zittend of liggend kan uitvoeren.

13 juli, 21:00 -22:00
Shimmy Technique

Lekker om te doen, fijn om te zien! De shimmy is een klassieker in zowel buikdans als burlesque. Maar het is zo veel meer dan maar wat schudden! In deze les gaan we werken aan het verfijnen en versterken van je shimmy-techniek, en gaan we aan de slag met verschillende manieren waarop je de shimmy kunt gebruiken en combineren. Ook krijg je wat handige tips hoe je zelf je shimmy nog verder kunt perfectioneren!

27 juli, 21:00 -22:00
Sensuality in Dance

Burlesque en buikdans zijn dansstijlen die algemeen bekend staan om hun sensuele karakter. Meestal heeft dit vooral te maken met hoe het overkomt op de toeschouwer. De schoonheid en zachtheid van de vloeiende bewegingen, het kundige gebruik van de heupen, en natuurlijk ook de muziek, sfeer en aankleding van het geheel.
Maar hoe zit het met de beleving van de danser zelf?
In deze themales gaan we ons niet alleen bezig houden met de uitstraling van onze dans, maar vooral met hoe het dansen een sensuele beleving kan zijn voor jou als danser. Welke bewegingen voelen fijn in je lijf? Wat doet muziek met je? Hoe kunnen de materialen van je kostuum en props een bijdrage leveren?

Kosten:

Per les €12,50
Alle lessen voor €45,-

Het cursusgeld kan worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer o.v.v. je naam en gevolgde themales(sen).
IBAN: NL 28 KNAB 0258 1531 64 tnv El Yasmine