In deze cursus gaan we aan de slag met de basis van Fusion Bellydance. Ben je nieuwsgierig naar deze prachtige dansvorm, maar heb je weinig of geen ervaring? Dan is deze cursus perfect voor jou!

De cursus duurt 4 weken, en elke week focussen we op een bepaald gebied, zodat je goed de gelegenheid hebt je de nieuwe bewegingen eigen te maken.

Week 1: Het heup- en bekkengebied
Men spreek dan wel van buikdans, maar een groot deel van de basis zit in het bewegen van het heup- en bekkengebied. Van strakke isolaties tot hypnotiserende zachte golfbewegingen, alles kan! Natuurlijk is een goede houding hierbij erg belangrijk, dus ook hier besteden we aandacht aan.

Week 2: Armen en torso
In fusion bellydance maken we ook veel gebruik van bewegingen van de ribbenkast, schouders en natuurlijk de buik! Verder spelen de armen een grote rol, zowel met mooie bewegingen als in poses waarmee ze de rest van je dans als het ware ‘omlijsten’.

Week 3: Verplaatsing
Natuurlijk is het al prachtig als je de bewegingen uit week 1 en 2 gewoon op de plaats doet, maar je geeft je dans letterlijk een extra dimensie als je verplaatst! Deze week leren we wat voor manieren om te verplaatsen er zoal zijn, en hoe je dit kan combineren met andere bewegingen.

Week 4: Choreografie
Deze week brengen we al het geleerde van de voorgaande 3 weken samen, we gaan een stukje choreografie leren! Een hele dans is natuurlijk een heel andere beleving dan losse bewegingen, ook in de manier waarop je het leert. Naast het stukje voorgeschreven choreografie leer je wat tips & tricks over hoe je zelf met wat bewegingen een interessant stukje dans kunt creëren.

Datum en tijd:
Cursus 1
6, 13, 20 & 27 april van 18:45 tot 19:45

Cursus 2
29 juni, 6, 13 & 20 juli van 18:45 tot 19:45

Kosten:
€45,- per cursus.

De cursussen zijn onderling verschillend! Ze zijn zowel gecombineerd als los van elkaar te volgen.