Zomerlessen

Voor wie geen zin heeft om de hele zomer stil te zitten hebben we een reeks heerlijke lessen waarmee je de zomer dansend doorkomt!

Aan de hand van een aantal leuke thema’s gaan we het grensgebied tussen burlesque en (tribal fusion) buikdans opzoeken. De lessen zijn geschikt voor alle niveaus, dus als je al een tijdje nieuwsgierig was is dit de ideale manier om uit te proberen of onze lessen iets voor jou zijn.

Als je mee wilt doen kun je je direct hier opgeven.

De thema’s:

18-07, 20:00 – 21:30:
Fusing Burlesque & Bellydance

Tijdens de eerste les uit de reeks gaan we aan de slag met de fusie van buikdans en burlesque. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee sensuele dansvormen? Hoe breng je de kernelementen van beide stijlen samen tot een coherent geheel? Hoe gebruik je de ene stijl om de andere te verrijken? Vanuit de basistechnieken van beide stijlen gaan we samen op zoek naar de antwoorden op deze vragen, en een leuk stukje choreografie leren waarmee we dit in de praktijk brengen.

25-07, 20:00 – 21:30
Expression

Een goede techniek is een sterke basis om een mooie dans neer te zetten. Maar dans krijgt pas echt zijn eigen authentieke ‘flavor’ wanneer er expressie aan te pas komt. In deze les houden we de danstechniek betrekkelijk eenvoudig, en gebruiken we deze als fundament om aan expressie te werken. Van de compromisloze sensualiteit en humor van burlesque tot de subtiliteit van klassieke buikdans en de artistieke uitingen van tribal fusion.

08-08, 20:00 – 21:30
Sensual Movement

Sensualiteit is een integraal onderdeel van zowel buikdans als burlesque. Maar wat maakt een beweging, houding of expressie nou precies sensueel? Vaak zi het hem in de kleinste details. We gaan in deze les samen werken aan hoe je sensualiteit in je bewegingen brengt, en nemen hierin de ruimte voor een individuele invulling hiervan. Tenslotte zijn we niet allemaal hetzelfde, en dat geldt ook zeker voor onze beleving èn uiting van sensualiteit!

15-08, 20:00 – 21:30
Technique (drills)

De zomer loopt op zijn einde, en de wekelijkse lessen beginnen bijna weer! Tijd om er even lekker tegenaan te gaan met 1,5 uur pittige drills! Na een lekkere warming up gaan we werken aan de technische kant van bewegingen die je zowel in (tribal fusion) buikdans als in burlesque kunt toepassen. Van het stap voor stap trainen van sensuele, stroperige golf- en rolbewegingen tot aan pittige accentjes en uitdagend vloerwerk. Na deze les ben je helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Kosten:

1 les €15,-
2 lessen €28,50
3 lessen €40,-
4 lessen €50,-

SCHRIJF JE HIER IN!